2014. jan. 6.

BUÉK meg Szilveszter meg juhéjj uncsitesó és nehézkes visszazökkenés

Ja, sok minden van egy posztban, de hát annyi mindenféle volt mostanában.

Szép volt az élet, hiszen apa nem dolgozott karácsony előtti hét óta, Eszti sem volt oviban és amikor az elmúlt 3 hétben szénné untuk volna a családi idillt itthon, mindig pont átmentünk/elutaztunk valahova.

Szilveszter programja a szokásos "itthon ülünk és talán ébren maradunk éjfélig" volt. De az ilyenkor hagyományos finomsonkás-finomsajtos-olívás-bruschettás vacsoránk remek volt. A pezsgőnk is.
A filmjeink mondjuk csapnivalóak ("Föld után" és "Elisyium" pfff.... pedig én Harry Pottert akartam nézni, még sosem láttam teljesen egyiket sem, de Laci nem engedélyezte. :) ).
Hát ilyen ez a kisgyerekes szilveszter.
Nekik amúgy tetszett. Lágyszívű voltam: szmötyit ittak (oké, Pepp persze nem szereti), chipset is ehettek és 9-ig ébren is maradhattak. (Eszükbe sem jutott tovább fent lenni szerencsére.)
Táncoltak és széthajigáltak egy 20-as szerpentint, úgyhogy boldogság kipipálva. :)


Ő itt most a szolidabb kiadás:



Különben tényleg elterveztem, hogy végignézem a Harry Pottert. Az első rész első fél óráját kb.15* láttam, de ezen aztán valahogy sosem jutottam túl. Pedig mostanra lehet, hogy még érdekelne is.
Azonban közbejött hirtelen valami!
Előjegyeztettem ugyanis végre a Trónok harcát (ha jól emlékszem, a te javaslatodra Mia rájöttem az éjjel, trallallla, hogy Vyckie javasolta :) ). Már kajtattam egy ideje, de sosem volt bent, most csütörtökön is voltunk Esztivel a könyvtárban. Du. 3-kor aztán kértem rá előjegyzést és 1/2 5-kor már kaptam is e-mailt, hogy visszahozták.

Na aztán hétvégén voltunk Pesten (posztot érdemlő téma, hogy miért. ;) ), és vittem a könyvet, mivel induláskor ugrottam be érte a könyvtárba.
Erre meglátta Csirke, és finoman megérdeklődte, hogy különben miért nem a Nikitől kérem el, neki megvan az összes. (Majd anyu is azonnal mondta, hogy jaaa, ezt ő is akarta kérdezni.)
Napaff! Mert én jobban szeretem a könyvtárban hetente keresgetni, azéééé' vazz'!

Úgyhogy Csirkének szóltam, hogy "idevele a többit is"! Vasárnapra át is húzta talicskával a nemtom hány kötetét. Szóval, ha utálni fogom, akkor talicskázhatom vissza az 5 kötet ezeroldalast. :D
Így emiatt Harry Potter újra visszament a kispolcra.

Ezen túl: éljenéljen, pénteken megszületett az első és -közel s távol- egyetlen uncsitesó! Igazi családbeli lett 2400 grammal, úgyhogy inkubiban csücsül, de reméljük, nem sokáig. A súlyán kívül amúgy minden oké, alig várom, hogy lássam!
A poén még az, hogy Eszti nevezte el. Én sajnos nem voltam jelen a kinyilatkoztatáskor, így elmesélésből tudom, hogy is történt.
Laci Esztivel hónapokkal ezelőtt volt a Hajniéknál és amikor megkérdezték tőle, hogy szerinte mi legyen a baba neve, azt mondta: Szilvi. Nem tudom, honnan szedte, nem ismerek ilyen nevűt a környezetében, viszont annyira beragadt a Viktornak ez a név, hogy -bár végignyálaztak minden lehetőséget- tényleg Szilvi lett a bébi. :)

A téli szünet ideje alatt véletlenül jöttem rá, hogy a Lacitól kapott burgundi lakkra ha ráhúzom Eszti csillogós fedőlakkját, akkor az eszméletlen jól néz ki.
(Hosszas kuncsorgásra a nyáron lakkoztam ki először Eszti körmeit. Ellene voltam mindig, de tiszta sor, ha nekem van, akkor neki is kell. Így a középutas megoldást választottam:csillogós fedőlakk. Azon nem látszik, ha kopik és nem is feltűnő, nem lesz a gyerekből miniribi. (Apukák ugyanis kifejezetten tudják ezt utálni.). Mindenki boldog. Főleg én hogy milyen jól passzol a burgundihoz. :)

Aztán a hosszú szabi után megy az élet tovább.
Tényleg nehézkesen rázódunk vissza a mindennapokba. Reggel mindenki azon gondolkodott, hogy mit is szoktunk csinálni ilyenkor. :)

De ma aztán kemény voltam, és felszámoltam itthon ezt:


Ez a karácsony óta meglévő kupleráj. Ennyi cucchoz ugyanis már tényleg lakást kellett átrendezni.
A gyerekek meg olyan szívesen játszadoztak a kupi kellős közepén, hogy nem volt szívem megbontani.
Szerencsére Vízkereszt van, úgyhogy ma eltüntettem a fát, összepakoltam/szortíroztam a játékokat, átrendeztem a helyiségeket és végre kiporszívóztam (ennyi széthajigált Legó mellett bűn lett volna korábban alaposan kiporszívózni.)


Elmentünk tejért is, és amikor kivettem a kocsiból Petikémet, hogy bedobja az automatába a pénzt, akkor vettem észre, hogy elfelejtettem rá cipőt adni... (A babakocsis rémálomról is teszek majd említést. )
Szóval még egy kicsit össze kell szedni magunkat.

7 megjegyzés:

  1. Nem,nem,én a Calman Egy rossz anya vallomásait javasolgattam :D Trónok harcát csak letöltött formában néztem volna meg, ha nem lenne ennyi jó sorim jelenleg :D
    Vagy másik Mia javasolta?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahááát! :) Hát akkor remélem, jelentkezik valaki, hogy "én mondtam a Trónok harcát, te nagyon okos! " Nemtom most, tényleg.

      Törlés
  2. cipő :):) jót kuncogtam ismét

    VálaszTörlés
  3. "Miniribi" :D Kicsit megijedtem, mikor írtad, hogy Esztinek lakkja van, egyből valami rikítós rózsaszínt képzeltem magam elé, de ez a csillámos fedőlakk nagyon jó ötlet!!! Ha egyszer az én lányom is lakkozni akar, akkor biztos mi is ezzel kezdünk. Köszi a tippet! Na és persze örülök, hogy a burgundidhoz is illik.

    VálaszTörlés
  4. Jaaa most olvasom csak hát én mondtam a trónok harcát.:)És lelövöm a poént is még nincs vége!Még két rész várható valamikor a jövőben.Viszont ennél csavarosabb és jobb könyvet még nem olvastam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld! Az első 60 oldalért nem rajongtam. Egyszerűen nem tudtam megjegyezni, hogy ki kicsoda és micsinál. :) De azóta már alakul, úgyhogy lelkesen olvasom.
      Ha egy könyv nagyon tetszik, akkor bírom, ha hosszú. Úgyhogy ez nem akadály. Max márciusig nem nézek Harry Pottert. :)

      Törlés
    2. Én több mint 60 oldalig nem rajongtam érte.:)A hátam közepére kívántam azt a sok nevet és információt.De ahogy haladtam a történetben elkezdtem azt csinálni,hogy ha nevekből felsorolást csináltak átugrottam.Ugyanis van sok név amit fölösleges még elolvasni is.Azóta imádom az írót.Ja és számíts arra,hogy rengeteg csavar van benne.Ezért szuper a könyv.

      Törlés