2014. jan. 31.

A fekete emberek

Ez megint olyan idegborzolós dolog.

Eszti a múlt héten mondogatni kezdte lefekvéskor, hogy fél.
Aztán egyre jobban behergelte magát, úgyhogy pár nap múlva előadta este, hogy is van ez.
Hát, amikor ő lefekszik, elalszik és éjjel felébred, akkor biza emberek vannak a szobájában. Fekete emberek. Jujjdejó!
Próbáltam mindenfélét, hogy itt van a Peti is veled (de ő nem erős - hihihi, valóban :D ), meg hogy majd rajzolunk amulettet holnap, ami nem engedi, hogy bejöjjenek az ajtón (de ők átjönnek a falakon- oké, asszem elég ennyi infó). Ezt is valami ezer éve gyorsan átolvasott pszichológiai témájú cikkből szedtem. Nem jött be.

Reggel aztán gyors tollvonásokkal le is rajzolta Eszti, kik látogatják éjjel:


Hát köszi, én is úgy beszartam, hogy egy éjjel nem aludtam rendesen. Azt nem közöltem vele, hogy izé... néha én is látok dolgokat... Brrrrrr!

Az azonban biztos, hogy én is féltem gyerekkoromban (gondolom, az ET nem éppen kisgyereknek való mulatság, ez volt az egyik fő félelemforrásom. Az ördög, aki az ágyamnál áll és ütemesen azt mondja: i-i-i-i, az csak később jött.)
Tuti sokan tudunk felmutatni hasonló rémeket a gyerekkori éjszakából. Úgyhogy nagyon sajnáltam Esztit. Mert félni egyszerűen tök szar. (Ráadásul emiatt már néhanapján sem jött a szobájából éjjel hozzám aludni.)

És hálaszerencse és ave fórumtagság! Mert a többiek javaslataiból -végül főleg Magdiéból-,  összegyúrtam a saját próbálkozást. És bejött! Egyelőre simaliba, nincs para!
Minden este együtt felfújjuk a varázsgömböt, amely beborítja és védelmezi a szobájukat. Én ki tudok lépni belőle, meg be is tudok menni, ha kell, mert én jó vagyok, de minden rossz lepattan róla. És reggel, amikor felkel, elég csak kipukkasztania az ujjával, és ő is kijön belőle. Hát nem csodás? Soha nem tudtam volna magamtól megszülni ezt a félelemgátló dolgot.
Tök boldogan fújja-fújja esténként, és nem hallottam tőle azóta a fekete komákról. Legalábbis Esztinél nem jártak.

Ezt azért ma lett aktuális elmesélnem, mert az éjjelem egyébként így nézett ki:

22.30 Lacival beszélgettünk, lefeküdtünk és nemsokára ki is jöttem a kanapéra.
23.07 Felriadtam. Valaki van az ágyamnál. Áá, aludj!
23.15 Felriadtam. Láttam egy árnyat. A francba. Alszom!
23.33 Felriadtam. Felültem, az árny akkor szaladt ki a szobából. (Nem tudom, miért olvasgatta az AnnaPetiket.) Én felkapcsoltam a villanyt. Néztem, néztem, és nem vállaltam tovább a kanapézást. Visszacuccoltam Lacihoz, bekucorodtam mellé és inkább a horkolása!

Asszem nekem is fel kéne fújnom valami varázsgömböt, mi? ;)

9 megjegyzés:

  1. Nagyon durva. Még a rajz is nyomasztó. Nekem nem kell látni semmit ahhoz, hogy bokáig fossam magam a sötétben... elég csak a hülye agyszüleményeimre gondolni.... meg a halálra. Amúgy érdekes, hogy nálatok ugyanazt produkálja a lány, amit te kiskorodban -meg a mai napig. Nálunk is hasonló a szitu... a nem egészen 3 évesemen megjelentek a halálfélelmes tünetek. Pont úgy, ahogy rajtam anno - meg a mai napig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon megfogott amúgy, amit írtál, és amióta olvastam, gondolkozom ezen. Érdekes, kifejezetten az, hogy ilyen jellegű hasonlóság fennáll a gyerek és anyja félelme között.
      De képzeld, én az árnyakat a szülésem óta látom... (Tiszta para amúgy tényleg, akkoriban azt hittem, hogy az éberebben alvás miatt van, de hogy Eszti is így van ezekkel....) Izgi, na!

      Törlés
  2. Egyik este amúgy nálunk is volt egy fura jelenség. Pöfékelt egyet a wc illatosító, és az olyan hirtelen fúj egyet, tudod. Szóval pöfékelt, a következő pillanatban meg hallani lehetett, ahogy valaki elfut a wc-től... gyors lépteket hallottunk Babival. Aszittem, becsinálok! Próbálom elfelejteni, és nem agyalni rajta, hogy mi a haragos.......... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk az ilyenekről nem akarok tudomást sem venni! :D

      Törlés
  3. Tök jó hogy bejött a varázsgömb! Fügénél is ki kéne valamit találni, ő nem fél csak szimplán mindig valakivel akar aludni :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát, egyszer majd vonzó lesz számára a cuki kis kuckója. Biztos így lesz! 5 éves gyerekkel már biztos nem állnék neki keménykedni, az már nem egyszerű... :) Úgyhogy ki kell várni szerintem. Viszont nézd a jó oldalát: Füge emiatt nem parázik. ;)

      Törlés
  4. Írtam emailt, de nem tudom, hogy elküldte -e, mert azt írja, hogy piszkozat. o.O De közben meg az elküldöttekben is benne van, szóval nem értem. Szólj, ha nem kaptad meg és akkor újra elküldöm. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igenigen! :) Köszi! Minden infó feldolgozva. ;)

      Törlés
  5. huh, meg háh, ez nem semmi. Én szerencsére nem látok ilyen árnyakat, embereket, de a tesóm igen, nagyon hátborzongató... És az a rajz... Jajj. De ezt a módszert elraktározom, és köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés