2009. dec. 31.

Kaja

Mi nagy gourmet család vagyunk.... (Na jó, én csak kő sznob vagyok, de Laci közelebb áll az ízlelőmesterséghez. )
Szóval én "sajt borral" fajta, Laci meg "parmigiano reggiano, de nehogy grana padano legyen" fajta...
Így minden évben Szilveszterkor incsifincsi kajcsihegyek futnak nálunk. Különlegesek.
Szerintem az idei veri az összes többit!
Laci intézett olasz sonkatálat! Huhúúú, nyaminyami meg ilyesmi! Nyálcsorgatásra beteszem a képet ide! (Vivaaaa articsókaaaaaa!! )

Neeeemmmm....

...vagyok Szilv-Eszter és amúgy is hol van a fodráááászoooom!!!!

Szilv-EszterHaha, mekkora poéngyár vagyok!
Szóval pucilábú Szilv-Eszterrel kívánunk nagyon jó szórakozást mára és boldog új évet mindenkinek!

Yess!

Na mi van Eszteremnek??? Egy iciripiciri kiálló fogcsücske!
Tegnap az egész napom azzal telt, hogy lestem a száját, ha nevetett, ha hisztizett, mert olyankor jól látható az ínye. De persze semmit nem láttam.
Aztán jött megaokos apa, aki egyszercsak eltüntette a kezét Esztike szájában és juhéjj, felfedezte a kiálló fogalapanyagot!
Yesssss! Majd' 11 hónaposan alakul az első fog!

2009. dec. 30.

PocóHajnika persze megnyugtatott, hogy 3 éves korig ez normális, de biztooos???

Ma

Ma Eszti olyan korán kelt (1/4 8-kor), hogy már egy óra múlva dörzsölte a szemét, mint a veszedelem. Így ebből két alvás lesz ma... Le is fektettem délelőtt, oszt olyan álmos volt, hogy aludt is kemény 35 percet. Aztán, amikor szóvá tettem neki az ügyet, akkor csak vigyorgott...
Ja, ígért veszélyes- pocóképet nyomok minnyá...
Amúgy királyak a zenélő játékok, mert jobbak, mint a bébiőr. Mindig hallom, hogy ott tartózkodik-e a gyerek, ahol hagytam! (Kivéve, amikor az Old McDonald szól folyamatosan, mert az gyanús, hogy csak bekapcsolva maradt!)
Gyanús fog-állapotokról számolhatok be még a mai nap kapcsán (látszik már alul két csík), így van esélyünk, hogy még az ovi előtt lesz legalább kettő foga...

Emellett pedig a napunk az "Esztike, hol a zoknid?" szellemében zajlik... Mint már hetek óta... Az eredménye viszont: amikor megkérdezem, hol a zoknid, már nézi a lábát (na ott nincs...)

Paranorma

Jójó, persze a kelleténél +2-vel több X-aktákat nézek, az tuti, de akkor is paranormális tevékenységnek vagyok rendszeresen szemtanúja...
A konyhai mérleg bekapcsol a gázgyújtó használatára!
Először azt hittem, valamiért bekapcsoltam, csak nem emlékszem rá, aztán másnap is azt hittem, aztán harmadnap már gyanús volt, hogy azért ennyire csak nem uralkodott el rajtam a GYED alatti agysejtpusztulás! És nem...
Paranorma!

2009. dec. 29.

A kölesgolyó

Laci nincs itthon, így egyedül kell megoldanom a saját fürdésemet. Ez normál esetben úgy néz ki, hogy befutok a fürdőszobába, ezzel nyerek 5 másodpercet, amíg Esztike is beér és feláll a zuhanykabinhoz, pókemberes módon rátapadva, én meg übergyorsan letusolok.
Na most ez annyiban változott, hogy vettünk a Tescoban kölesgolyót. (Ilyen étkekben kevésbé jártas olvasók kedvéért a kölesgolyó az olyan, mint az extrudált kukorica, alias kuki, csak nem annyira őrülten sós, és kis golyóformája van. ) No, ezeket a vacsora után kitettem az etetőszék tálcájára. Az etetőszéket berángattam gyerekestől a fürdőszoba elé, aztán irány a tus.
Esztike az első percben azzal volt elfoglalva, hogy az összes kölesgolyót beletuszkolja a szájába. Én meg tusolás közben azon drukkoltam, hogy a szájában lévő golyók hamarabb megolvadjanak, mint ahogyan észrevenné, hogy a bal karja mellett még vannak sunyító golyóbisok.
Aztán a galádság a 10. perc táján következett be, amikor az utolsókat egyszerűen már nem akarta megenni, így elkezdte módszeresen szétlapítani és morzsásítani, majd ebben az állagában a földre leszórni. Na akkor már nagyon gyorsan mostam meg a fogam!
Bár alapvetően az egész jó ötlet volt! De Laci, legközelebb inkább maradj itthon, amíg fürdök, jóóóóó?

Eszterszemmel

Úúúú, van egy rakat játékom, mind kiráááály! Emlegetnek ezek valami Jézuskát, de én inkább nem is firtatom ennek a vagonnyi játéknak az eredetét! Van és kész! (Hátha pottyan úgy magától az ölembe még egy rakat...)

Esztike első karácsonya... második rész

A hagyományos értelemben vett Szentestét Pesten töltöttük. Elindultunk délelőtt, a szenzációs autósülésünk jótékony hatásának megfelelően gyerkőc 10 perc múlva aludt, mint a tej, mi meg békésen karácsonyi énekeket hallgatva autóztunk Pestig (úúú, hallgattatok már egy órán át csak karácsonyi zenét? Zizzz....).
Mindegy, megérkezvén minden Hawaii, Esztike boldogan körbenézett, mindent megfogott, kipakolt, majd délután elindultunk még egy alvásra... És utána következett a 3 napig tartó ámokfutása...
Várható volt, hogy az utazóágyban, idegen helyen nem fog húú dejót aludni. Na ez lett 25 perc. Sebaj, ez nála nem gáz...
Anyuékhoz visszamentünk, onnantól kezdve tiszta regresszióba süllyedt a kölyök. A lábam mellől nem tágított, de olyannyira nem, hogy két lépést nem tudtam arrébb menni tőle, folyamatosan nyávogott, balhézott, sírt. Yesss! Ó tannenbaum és Csordapásztorok! Király!!!
A fa alatt azért voltak neki jó időszakai, amikor az ajándékok alatt alig találtuk meg, mert annyi mindent kapott, hogy ihajj! Csak a zenélő kupacot kellett keresni mindig, mert ott leledzett a zenélőkével a gyerek is!
Viselkedése másnap dettó ugyanez, csak addigra túlvoltunk egy 5* ébredős éjszakán.
Hazajövet arra gondoltunk, itthon majd észhez tér... De nem... Még két napig itthon is csak a műsor ment olyannyira, hogy még Lacival sem nagyon akart ellenni.
Aztán egyszer csak tegnap felkelt, boldog volt, amikor elmentünk Simontornyára, boldog volt az összes rokonlátogatáson és azóta is az...
Huhhh...

Persze nem kell mesélnem ugye, hogy a karácsony kapcsán nekünk is túl kellett élni egysmást... Mint a "miért nem eszik rántott húst, fasírozottat és amúgy is vörösboros szarvaspörköltet és a látszik, hogy ki van éhezve..." (jaja, ez utóbbi főleg a hasán... Úúúú, erről majd dobok képet, mert asszem kezdek aggódni miatta.)
De sebaj, karácsony alkalmából kapott halat, (anyu vazzeg, ez megette az én halamat is amit csomagoltál!!!), meg pogácsát, meg kalácsot. Nem nagyon izgatta fel a téma, de megkóstolta őket, oszt csá!

2009. dec. 28.

Na jóóó, annyira nem is gáz.... :)

Esztike első karácsonya... első rész

Ó, milyen csodálatosan, romantikusan, fényességesen fantasztikus (na, asszem, ezt most itt egy kicsit túlzásba vittem...
Szóval Szenteste...
Úgy ötöltük ki a dolgot, hogy Esztike lefekszik délután aludni, az általában másfél óra (ááá, a kölyökben amúgy egy svájci óra ketyeg az tuti, majdnem mindig 90 perc múlva kel fel), azalatt mi feldíszítjük a fát, majd ébredése után ajándék alá, zene be, égők fel, vaku villan, oszt csöpögünk.
No, ez így szép terv is volt, egészen a vaku villan részig, mert Esztike úgy szétaludta a fejét, hogy egy nagy, piros 3ujjas látkép volt látható a fél arcán!
Hát jaja, cuki volt meg minden, de csöpögős elsőkarácsonyos verziónak kicsit viccesen mutat a fotókon!
De azért aranyos volt nagyon, ahogy pakolta az ajándékokat -persze neki csomagolóanyagostól is megfeleltek, de azért segítettünk neki beléjük kukkantani.

Utána romeltakarítás, majd át a kecskeméti mamáékhoz. Na ott aztán haddelhadd! Csengő-bongó képeslap, mobilteló és valami borzasztó hangon zenélő (értsd fültépő hangon visító) zeneszerszám. Meg cuki köntös, meg már nem is emlékszem még mi! Itt is jelen volt édibédi Eszter, akinek viselkedésében az igazi regresszió csak másnap következett be. Nade erről majd holnap...
Addig kerítek egy "Szenteste elfeküdt fejjel, de legalább karácsonyfával" képet!

2009. dec. 23.

Jejejeee karácsony

Most, hogy Fox Mulder meghalt a 4. évad végén (és bakker még nincsen meg a következő évad), elérkezett a karácsony...
Ami miatt, most nem tudom meg legalább 3 napig, mi lesz vele... (Mondjuk most, hogy belegondolok, a múlt évad végén is meghalt... ) No, így akkor már meg is nyugodtam!
Szóval nálunk az egyszerűség kedvéért (no meg, hogy így tovább tart az ünnep )23-án már lesz egy adag karácsony hármasban, majd a kecskeméti mamáékat is befűztük hasonló cselre. Így ma óó tannenbaum, meg wiwisjuamerrikrisztmasz, meg aaavemariiiaaaa!

Úgyhogy most kívánunk mindenkinek (a megfelelő rész aláhúzandó):
boldogat, nyugodtat, családiasat, partysat, unalmasat, ráérőset, csecseajándékosat, praktikusajándékosat, faborulósat, gyertyásat, meghittet és kellemeset!
Természetesen ElfEszterrel együtt (jóvan, nem új poén, de nekünk idén is vicces!)

Boldog Karácsonyt!

2009. dec. 22.

Vajas zsömi

Eszter cseszik normális kaját enni, így mikor tegnap a kapcsolatunk rovására kezdett menni a vacsoráztatás (Esztike vazzeg egyél máááár!! Neeeemmmm!!), akkor megkentem neki egy fél zsömit vajjal, aztán egyed! És felét meg is ette, majd mikor elkezdte szétdobálni, kezébe nyomtam egy banánt, és annak is megette a nagy részét! Ami a legjobb az egészben: 40 percig ült az etetőszékben csöndben! Yessss!
Emiatt átrendeztem az étkezéseit. Most tízóraira megint vajas zsömit evett (óóó, csodás 40 perc megint csöndben...), addig legalább összedobtam a lasagne-t, és vacsira eszi majd a gabonás gyümölcsöt, vagy ma pl. gesztenyés almát. Ami eddig a tízórai volt. Királyság! (Ugyanis egy főzelékkel kevesebb a napban, így egy kaja-szenvedéssel kevesebb.)

A trüffel szedi áldozatait....

Szenzációs dolog a trüffel! Teljesen boldog voltam tőle, hogy mint ötletet megkaparinthattam. Marha egyszerű, ééés finom...
Tegnap enyhe trüffelmérgezés gyanújával szállítottam magam majdnem kórházba!
Tünetek:
Én nem tudom, más hogyan készíti, de én:
- megkóstolom, milyen a csoki,
- megkóstolom, milyen az összeolvasztott trüffel,
- megkóstolom, milyen a megszilárdult trüfi...
Éééés a kisgolyóvá formált, a nagygolyóvá formált, a barnacukorba hempergetett, a kristálycukorba hempergetett, a kakaóporba hempergetett, a mogyorós, a mogyoró nélküli... Tovább is van, mondjam még??
Trüfi vazzeg, te nyertél...
Igazából, mára megint az a véleményem, hogy húúúdefincsi (gondolom addig, amíg ma meg nem csinálok egy másik fajtát... Mogyorósat... Nyaminyami!! )

2009. dec. 21.

Halacska

Végre megvan az első hal-élmény!
Jól van, evett már talán egyszer bébiételes halat, de az nem olyan...
És az, hogy csak most sikerült neki halat főznöm, az egyedül a TESCO hibája!
Kb. 2 vagy 3 hónapja vadászom az afrikai harcsát, de basszus nem kaptam idáig. Most újabb meghirdetett akció... Hát ne képzelje senki, hogy volt filé...
Így nem érdekelt, vettünk magunknak lepényhalat, és azt evett Eszterem is tegnap.
Nagy sikere lett, mert a paradicsomos krumplihoz kevertem neki (amit legújabban éppen szeret...), és elég keveset csináltam. (Mert mostanában 120 grammnál egy falattal sem eszik többet) Akkora hiszti lett, amikor elfogyott, hogy meg kellett ráznom az etetőszékben, hogy vegyen egyáltalán levegőt üvöltés közben! Hoppá! No persze annyira sajnáltam, hogy végre valamiből enne, én meg nem csináltam elég kaját, de gyorsan lekenyereztem egy kis babajoghurttal, amitől aztán persze villánygyorsan megnyugodott!

Sikíííít

Ma csak sikítok és sikítok! Mindezt olyan élvezettel teszem, hogy ihajj! Egyesek szerint ez teljesen jól látható az arcomon. Anya arcán meg ezzel fordítottan arányos az élvezet! Dehát nekem ez jóóóóó!!!

A titok

Nos, megvan a 7. nap (vagy már el is felejtettem hányadik...). Szóval –bár sokan kérték a titkot- most írom le az Eszteralvás tapasztalatait. Nem spontán köcögségből nem tártam a széles nyilvánosság elé, hanem egyszerűen egyedi jellemvonásról van itt szó…
Szóval a megoldás a fűtés…
Csak nem lefele (ahogyan az átlag babák szeretnek aludni), hanem felfele...
Amióta éjszaka is fűtünk, plusz még egy pléd rá van dobva, a maximum felkelések száma: 2, a minimum ébredések száma: 0.
Hoppá! Azért kicsit...
Szóval szegény gyermek idáig fagyoskodott éjszaka... Bár azt nem gondolnám, hogy fázott, inkább az a tippem, hogy amikor megébredt éjjel, a hűvösebb idő éberebbé tette. Ezért kelt fel...
De ma pl, a Kánaán: (pár gyengébb idegzetű kolléganő gyorsan ne nézzen ide!) 9 órát aludtam egyben, mert egyáltalán nem kelt fel éjjel...

Gyógytorna

Voltunk pénteken, csak a beszámoló elmaradt…
Szóval Györgyi meglátta Esztikét, és megállapította, hogy úúú, micsoda haspók lett! (Mondtam én, hogy nagyon régen találkoztunk…) Nagy nehézségek árán végre elkezdte produkálni magát, hiszen ez volt a cél, hogy bemutassa, mit hogyan csinál. Ugyanis Eszti képes volt a megérkezésünk után hanyatt fekve nézni vagy 5 percig, gondolom megilletődöttségében. (Vazzeg, otthon látnék egy ilyet… Naaaa, csak egyszer!!! )
Mindegy, az eredmény:
- Esztike szép és okos meg minden, ami kell.
- A felállása nem tökéletes (mondtam én, hogy pingvines…), de mivel maga mindig korrigálja, így nincs vele teendő.
- A mászása teljesen okés (huhh, úgyis ez volt a legizgisebb a későbbi tanulási problémákkal való összefüggése miatt).
- Gyt szerint a hipotón babák viszonylag későn kezdenek járni, így nem kell megijedni, ha Esztike csak olyan 15 hónaposan jut el idáig (viszont akkor még egyszer, utoljára megnézi).
- Cipővásárlás terén atyagatya, de felvilágosított… Nem egyszerű a spéci ilyencipő, olyan talpbetét…
- És a poén: a laza ízületei miatt javasolt lesz balettra vagy művészi tornára vinni olyan 5-6 éves korában (na jaja, de ekkora sonkákkal balettozni?? ).
Szóval ennyi!

2009. dec. 18.

Halódás

Tegnapelőtt meg azelőtt este furcsán éreztem magam. Persze, gondoltam, hogy H1N1 (ugyan mi más is lehetne 2009 telén Magyarországon...) Aztán elterveztem a temetésemet, ahogyan az lenni szokott. Persze Lacit marhára nem zaklatta fel a halódásom (ahogyan az szintén lenni szokott)
Gondoltam, gyorsan közzéteszem, hogy a síromra ne hozzatok rózsát (mert az drága), szegfűt (mert az ronda), nefelejcset (na ne vicceljetek, olyan occsó virágot temetésre... )
Hmm... most, hogy gondolkodom, nem is akarok sírt... Az olyan béna, nem? Meg sok helyet is foglal! Éljen a hamvszétszórás!!
Node aztán rájöttem, hogy marha jó túlélési esélyeim vannak, hiszen oltott vagyok! Éljek soká!!
Hirtelen, mintha jobban is lennék...

Az elmélet egyre inkább megerősödik

Ma éjjel újra csak egyszer kelt a lelkem és csak 15 percre. Tegnap szintén egyszer kelt, node akkor másfél órára!
Egyelőre az elméletem még állja a helyét, már 4. napja.
Ma felvertük a kisasszonyt 7-kor, mert mennünk kell gyógytornára. Úgy beszéltük meg a gyt-vel, hogy azért megnézi, minden okés-e, már nem látott minket olyan... hmmm... 4-5 hónapja. Így ma muszáj lesz 2* aludni.
Viszont az étkezése... hajajjj... tegnap ott tartott, hogy a joghurtból és a gyümölcsből sem evett rendes adagot, csak felet (olyan 100 g). Mindegy, még él, keine Panik, csak na... Pont ezért főzök, hogy ő aztán szétköpködhesse, meg fintorogjon rá!

2009. dec. 17.

A tegnapi nap kérdése

Hogyan jutott be oda?

A mai nap kérdése

Hol van a reggelizős tejesbögrém, ha nincs a szekrényben és nincs a mosogatóban sem?

2009. dec. 15.

Okééé anya és apa, kafa az ülés, megtartalak benneteket!

Újra egyalvás

Esztike döntött... Lefeküdni délelőtt fél 11-kor?? Heee? Mit képzelek én??
Egy órán át próbáltam alvásra bírni, de nem... Így megvártam, mi lesz... Apám, fél 2-ig úgy elvolt, mint a befőtt. Sikítozva, tombolva, rámolva, pakolva... Aztán megebédelt: 100 g paradicsomos krumpli (még jó, hogy sem a paradicsomot, sem a krumplit nem szerette eddig... )Aztán lefeküdt és aludt két órát.
Így most a nap pörfikt lett. Hogy mi lesz az elméletemmel?? No, azt éjszaka meglátjuk.
Át fogunk állni az egy alvásra, mert már hétvégén is csak a züri volt a kettővel. Túl sokat bír a két alvás között, így teljesen eltolódik a nap. Na, kíváncsi leszek!

A nap kérdése

Miért drágább a diós bejgli, mint a mákos?
Én sosem eszek bótit - hehe, ilyenkor házit sem... De, ha ennék, akkor mákosat ennék...

Karácsony Eszternek

Esztike egy dagibaba, akkora a hasa, mint nekem legalább félidős terhesen volt. Persze koránál fogva neki még lehet ekkora... Ahhoz képest, hogy a főzelékétkezési kultúrája valamely elmaradott népcsoportéhoz hasonló (köpköd, visít, beletapicskol, szétken)... De legalább a gyümölcsöt meg a joghurtot szereti, így most csak suttyomban ehetek gyümölcsöt (mondjuk alvásidőben), különben a kismakimajom elkunyerálja. Ez azért kellemetlen, mert tegnap a mandarinomat kellett gyorsabban hámozgatnom, vagyis hártyázgatnom, mint ahogyan én enni tudtam volna... Banánt meg? Hahaha, a 3/4-ét megeszi az enyémnek...
Sebaj, legalább ezt tolja rendesen!

Viszont pont emiatt, megtaláltuk neki a tökéletes karácsonyi ajándékot. Egy új kádat! Büüüüdööös nagggyot! Szegény, hátrányos helyzetű gyermek ugyanis még a bébikádban fürdik, melyet széltében-hosszában kitölt és emiatt egyedül a Mártiéktól kapott (valaha cukrocskatartó) kacsáját tudja szorongatni. Nemhogy játszani fürdi közben!
Na de most! Lesz új kád (mázli, mint mindig: Brendonban 2000-ért óriáskád), meg bele klassz fürdőjáték.

Aztán: múlt héten egy jól irányzott mozdulattal egyszerűen kitéptem a füléből a sapkával a fülbevalója hátulját. Amit azóta sem találtunk meg... Most az én egyik fülbevalóm hátuljával van rögzítve a fülije. Így vettünk neki egy újat. Csodás, szépséges, cuki, pici fülbevaló!

Ja, meg persze a fogkefe... De az csak a bónuszajándék!
Annak örömére, hogy kérésemnek megfelelően az éjszaka jól telt (kb. 1 hete nem volt jónak mondható már megint), ma Laci elmegy megvenni az autósülést, amit tegnap kipróbáltunk, bepróbáltunk, felpróbáltunk és egyebek. Klassz! Legalább ezen is túl vagyunk!
A hordozóban utazás már egyre gázosabb, mert hiába 13 kilóig jó, gyakorlatilag lóg már ki belőle...

Az istencsászár éjjelhez meg új elméletet alkottam ugyebár tegnap, amit még nem tárok a nagyközönség elé, csak ha legalább 7, azaz hét napig bejön!

Yesss, már megint elértem, amit akarok!!

Anyáék tegnap elvittek valahova, ott ide-oda ültetgettek, kafa volt, végülis... Aztán este azt mondták, ha szuper lesz az éjjel, akkor megkapom a drágább autósülést.
Na, ezen ne múljék... Egyszer felkeltem 1/2 5-kor (azért anya ne érezze már, hogy luxus a babanevelés!), de előtte is és utána is aludtam, illetve inkább magamtól visszaaludtam, amikor felébredtem.
Na, holazülésem????

2009. dec. 14.

Jófeleségjelentés apának

Drágám! Esztert kikapartam a szgépes szekrényből, az alkatrészek a radiártoron száradnak, én szeretlek, egyébként meg az egész azért van, mert itthon hagytál valami Phil Collins CD-vel...

Jókislányjelentés apának

Te apa, ugye azt mondtad, hogy a szgépes szekrény ajtós részében nincs semmi izgis?
Akkor az a Protector feliratú, meg Radix feliratú csodakütyünek kinéző valami sem túl sérülékeny, ugye??

Autósülés

Hajajajjj...
Na ezt tudom a témához hozzátenni.
A dolog onnan indult, hogy Laci szerint tök fölösleges drága ülést venni, legyen max. 25.000.
Szerintem ezt az összeget egy 40.000-re kéne felemelni.
Erre jön Laci, hogy neki nagyon tetszik egy ülés: 70.000 Ft. Ja, annyiért nekem is tetszik...
Egész hétvégén ezen tökölődtünk, de eredmény nulla. Ki kell próbálni, hogy a kinézett ülés ( no nem a 70ezres...) jó-e a kocsiba, mert valami züri lehet az övével.
Vagy mittudomén, de akkor is kell élőben látni meg próbálni!
Szóval az ügy parkolópályán...

Egyalvásos tortúra

Gondolom, mindenki epedve várja, mi lett az egyalvásos csodatörténet vége...
Nos, egy végeláthatatlan anyaszivatós éjszaka!
Lett egy új elméletem.
Miszerint a gyerek tudja/érzi/szokta hogy ő kettőt alszik egy nap, így valahol tudat alatt várja azt. Amikor a 3 alvásából 2 lett, akkor többször előfordult, hogy este lefeküdt és 3/4 óra múlva kelt fel játékos kedvében. És alig lehetett visszagyűrni aludni. Volt, hogy csak 2 óra múlva. Na az is istenkirály volt.
Szerintem valami hasonló játszódott le pénteken. Esztike egyet aludt egész nap, jól elvolt, nem szenvedett, simán bírta. Majd lefeküdt este 1/2 9-kor , és 11-kor felkelt! Egy órán át elvolt, de nem akart aludni, majd, amikor galád módon a kiságy felé hajtottam folyamatosan, olyan üvöltést rendezett, hogy még... No, engem nem zaklatott fel annyira, mert szerencsére füldugóstól keltem fel (én naív, hogy úgyis 15 perc az egész), de azért 11-1-ig szórakozni ezzel nem volt éppen lelkesítő...
Így megbeszéltem magammal, hogy sohatöbbet egyalvás, csak ha már minden nap csak egyet alszik, akkor.

2009. dec. 11.

Alvás

Ma amúgy is mese-izgalmak vannak, mert ma csak egyet fog aludni.
Köszönhetően annak, hogy fenemódra elaludtunk reggel és csak 9-kor keltünk.
No, és ez persze nem az überszuperkirály éjszakának köszönhető, remélem, ez mindenkiben tiszta...
Már régóta szenvedek a témán, de úgy voltam vele, kibírom még hetekig vagy pár hónapig az alábbi helyzetet.
A délelőtti alvás okés, akkor lefekszik simán 2,5-3 óra múlva a reggeli felkeléstől számítva. Utána viszont nagyon gáz már, mert egyrészt egy másfél órás alvással olyan 12 fele ébredt és ezután már 4 előtt itthon esélytelen volt elaltatni. Így alakult ki a babakocsiban alvás, mert ott simán elaludt ébredéstől számítva 2,5-3 óra múlva... Így elérhettem azt, hogy ne este 10-kor feküdjön, hanem 1/2 9-9-kor.
Na emiatt gondolom, hogy az egy alvás felé közelítünk, de mivan, ha csak 40 percet alszik? Akkor este mi lesz vele minimum 6 óra ébrenlét után? Ihajj... (lesz nekünk asszem...) Mert ő még életében nem volt fent 6 órát egyben!
Sebaj Lacival -akit egyébként sikerült kikezelni az akut mérgezés fázisából- majd sikítunk felváltva, aztán majd lesz valami, nem?

Reggeli

Ma úgy döntöttem, hogy nincs kedvem takarítani utána, meg amúgy is magos zsömlém volt. Így a telefonomat kapta meg játszani, amíg egyszer egy nap nyugodtan megkajálok...
Na, ennek is vége lesz... Eddig nem kapta meg a telót, mert szájába vette (ráadásul egyszer megkaparintotta és már fel is tárcsázott valakit...), de most már sokáig eljátszik bármivel anélkül, hogy megkóstolná.
Viszont addig nyomogatja, amíg feloldja a billentyűzárat és már megint hallottam, hogy jön a hang a telefonból. Mázli, hogy csak az adószámomat tárcsázta fel.
Csááááá nyugodt reggeli!